Vladescu: Romania ar trebui sa ceara FMI 20 miliarde de euro

Data publicarii: 15-12-2008 | Economie

Romania ar trebui sa negocieze cu FMI, la inceputul lunii ianuarie, o facilitate de sustinere in valoare de pana la 20 miliarde de euro, pentru finantarea deficitelor, pe care sa nu o traga decat in caz de nevoie, a declarat, sambata, fostul ministru de Finante Sebastian Vladescu.

"In niciun caz un aranjament cu Fondul Monetar International (FMI) nu ar face rau Romaniei. Suma este intr-adevar mare, dar uitati-va cat au negociat Polonia si Ungaria", a spus Vladescu, citat de Mediafax. El a mentionat ca un astfel de aranjament ar putea intari si increderea investitorilor straini in capacitatea autoritatilor de la Bucuresti de a gestiona criza.

Ungaria va primi din partea FMI finantari de pana la 25,1 miliarde de dolari. In octombrie, "The Economist" a relatat ca Romania discuta cu FMI despre un imprumut. Informatia a fost insa negata de Fond si de autoritatile de la Bucuresti.
Banca Nationala a Romaniei a anuntat, la finele lunii octombrie, ca Romania nu are nevoie de un imprumut de la FMI si ca nu exista probleme de finantare.

Curentul