Cumparaturile online incarca bonul de casa cu peste 20%

Data publicarii: 15-12-2008 | Diverse

Mai sunt doua saptamani pana la Craciun, iar cozile interminabile de la casele de marcat si timpul pierdut in magazine ii determina pe multi romani sa renunte la cumparaturile traditionale si sa se indrepte spre magazinele virtuale. Chiar daca au avantajul de a scapa de aglomeratia din hipermarketuri si de traficul infernal, cei care apeleaza la aceasta alternativa platesc cu peste 20% mai mult pentru produsele cumparate si sunt conditionati sa cheltuie o anumita suma de bani. Cei care se hotarasc sa cumpere prin intermediul internetului pot comanda nu numai articole de imbracaminte sau electronice, ci si alimente, bauturi, brazi de Craciun sau cadouri.

Produsele sunt insa mai scumpe decat la rafturile magazinelor. Astfel, cel mai ieftin pachet de faina care poate fi achizitionat prin intermediul internetului costa 3,5 lei, in timp ce la supermarketuri se gaseste la 2 lei sau chiar la 1,8 lei, pe perioada sarbatorilor. De asemenea, un carton de 30 de oua costa, in magazinele online, 20 de lei, in timp ce in supermarketuri pretul acestuia variaza intre 14 si 16 lei. Cel mai ieftin ulei costa 9 lei, iar cel mai ieftin orez, 4 lei. Tot in firmele virtuale, carnea tocata costa in jur de 16 lei, iar pulpa de porc 20 de lei/kg, in timp ce in magazine aceasta ajunge la 15 lei/kg. Cine se risca sa cumpere fructe trebuie sa stie ca si acestea sunt ceva mai scumpe decat in magazinele traditionale. Astfel, portocalele costa 7 lei/kg, bananele 5,5 lei si mandarinele 6 lei/kg.

Si brazii de Craciun pot fi comandati on-line. De exemplu, pe site-urile specializate, pretul unui pom natural de un metru este 150 lei, unul de 2 metri costa 290 de lei, iar cel mai scump, de 10 metri inaltime, costa 19.200 lei. Un brad in ghiveci, de 0,5 metri inaltime, poate fi gasit la 210 lei. Cei care vor brazii gata impodobiti, trebuie sa stie ca un pom de doi metri costa 840 de lei, insa acesta le va fi adus acasa in maximum 2 zile.

Integral in Gardianul