Emil Boc este noul premier desemnat de presedintele Traian Basescu

Data publicarii: 15-12-2008 | Politica

Presedintele Traian Basescu a semnat decretul prin care Emil Boc este desemnat premier, dupa ce Theodor Stolojan a renuntat la aceasta functie. Presedintele nu a dorit sa explice motivele retragerii lui Theodor Stolojan, precizand ca liderul PD-L este singurul care poate da explicatii in acest sens. Seful statului a admis totusi ca este "putin trist" in urma deciziei lui Stolojan si a recunoscut ca nu are un echivalent pentru el in PD-L din punctul de vedere al experientei si credibilitatii.

Emil Boc a fost ales pentru ca este presedintele PD-L si pentru ca democrat-liberalii au cele mai multe mandate in Parlament, a spus seful statului.

Theodor Stolojan a renuntat la functia de premier
 
Liderul PD-L Theodor Stolojan a anuntat ca renunta la mandatul de premier desemnat in favoarea presedintilor celor doua partide care au semnat Parteneriatul pentru Romania.

Theodor Stolojan: "Am luat hotararea sa depun mandatul de premier desemnat la presedinte. Cei doi presedinti de partid au semnat acest Parteneriat pentru Romania, care sa asigure o guvernare solida, stabila, este un inceput de viata politica noua in Romania. Presedintele este, potrivit Constitutiei, singurul care va lua decizia cui sa incredinteze din nou functia de prim-ministru desemnat. Argumentul meu este ca cei doi presedinti care au semnat Parteneriatul pentru Romania trebuie sa isi asume garantia realizarii acestuia prin cele mai importante functii, de premier si presedinte al Senatului."

Saptamana trecuta, presedintele Traian Basescu l-a desemnat pentru functia de prim-ministru pe democrat-liberalul Theodor Stolojan. Acesta urma sa isi prezinte cabinetul si programul de guvernare in fata Parlamentului si sa obtina validarea in functia de prim-ministru al Romaniei.
 
Nastase: Desemnarea unui nou premier va duce la o pierdere de credibilitate

Adrian Nastase considera ca numirea lui Stolojan ca premier a fost data pentru a umili PSD, care a trebuit sa renunte la propunerile sale pentru aceasta functie si ca retragerea lui Theodor Stolojan duce la o pierdere de credibilitate pe plan intern, dar si pe plan extern.

NewsIn