S-a anulat SIAB 2009

Data publicarii: 15-12-2008 | Auto

Membrii Asociatiei Producatorilor si Importatorilor de Automobile (APIA) au decis in unanimitate anularea editiei din 2009 a Salonului International de Automobile Bucuresti - SIAB, se arata, luni, intr-un comunicat al Asociatiei.

Decizia membrilor APIA vine ca urmare a situatiei extreme a sectorului industriei auto. "In prezent, sectorul auto din Romania se confrunta cu o situatie extrem de delicata datorata atat dificultatilor industriei auto la nivel mondial, dar si scaderii cererii pe plan national, cea din urma datorata in principal intrarilor masive de vehicule rulate din ultimul timp. Iar perspectivele pentru anul 2009 nu sunt deloc imbucuratoare", se arata in textul comunicatului.

Cu toate aceste, APIA subliniaza ca pentru anul 2011, se are in vedere mentinerea SIAB in calendarul oficial al Organizatiei Internationale a Constructorilor de Automobile.

La editia din 2007 s-au regasit 23 de companii auto care au expus 40 de marci, 10 companii de tunning cu 50 de marci si 12 companii moto si ATV care au prezentat 35 de marci.

NewsIn