Cele mai bune masini pentru incepatori

Data publicarii: 16-12-2008 | Auto

Siguranta este cel mai important criteriu atunci cand soferii incepatori isi cauta masina. Chiar daca de cele mai multe ori conteaza cum conduci, nu ce conduci, specialistii spun ca o masina performanta tehnologic este riscanta pentru un incepator, fiind greu de controlat in orice conditii de trafic. Soferii fara experienta trebuie sa opteze pentru o masina cu cele mai multe stele la testele de impact, dotata cu airbaguri si control electronic al stabilitatii. Specialistii au clasificat cele mai bune masini la categoria compact, sedan mediu si mare, SUV. Clasa subcompact nu a fost inclusa in top pentru ca inregistreaza cea mai mare rata de risc in cazul unui impact, desi modele sunt acceptabile ca pret si au un consum redus.

Categoria compact

Mazda 3 - 148 cp, 2.0 litri, patru cilindri- Are o structura sigura asemanatoare cu Volvo S40, avand in dotarea de baza un echipament sofisticat: asistenta la franarea de urgenta si sistem antiblocare tot pentru frane. Un punct in plus primeste pentru ca e sportiva, sigura si usor manevrabila.

Subaru Impreza - 170 cp, 2.5 litri, patru cilindri- Echipata cu control electronic al stabilitatii, este una dintre cele mai sigure masini din clasa ei. Este usor de manevrat in conditii de ploaie sau ninsoare.

Honda Civic - 140 cp, 1.8 litri, patru cilindri- Sedan sau coupe, modelul acesta este dotat cu sistem antiblocare la franare si airbaguri, fiind suficient de spatios chiar si pentru cele mai exigente gusturi. Sistemul de control elctronic al stabilitatii este disponibil numai pentru modelul sport Civic Si.

Categoria sedan mediu

Honda Accord - 177 cp, 2.4 litri, patru cilindri- Generatia de anul acesta este mai mare decat modelel standard de Accord, avand un registru bogat cu elemente de siguranta, inclusiv control electronic al stabilitatii. Desi este destul de rapid pentru un incepator, cei patru cilindri il fac mai usor de controlat in trafic.

Toyota Prius - 186 cp, 1.5 litri, patru cilindri, motor electric- Producatorii au renuntat la echiparea cu sisteme mai putin utile unui incepator, insa masina este la fel de spatioasa si solida ca si celelalte modele. Fiind un hibrid, este ideala pentru un tanar incepator pasionat de ecologie care nu isi poate permite mereu un plin de benzina.

Nissan Altima - 175 cp, 2.5 litri, patru cilindri- Este unul din cele mai rezistente modele pentru rulaj mare, usor de manevrat si de intretinut.

Integral in Gandul

Ultimele stiri pe BankNews.ro: