Cum fac fata americanii crizei economice: iau antidepresive si somnifere

Data publicarii: 16-12-2008 | Lifestyle

Solutia aleasa de americani pentru a face fata crizei economice: antidepresivele si somniferele. In ultimele doua luni, numarul de retete pentru medicamente impotriva anxietatii, pentru antidepresive si somnifere a crescut semnificativ la New York. Cresterea numarului de retete a coincis cu falimentul bancii Lehman Brothers, care a marcat inceputul crizei financiare.

Aceste informatii au fost publicate de www.crainsnewyork.com. In septembrie si octombrie, numarul de retete pentru antidepresive a crescut cu 7% comparativ cu perioada similara a anului trecut.

Psihoterapeutul Mel Schwartz, a declarat:" Daca as incerca sa pun un diagnostic orasului, as spune ca sufera de anxietate."

La nivelul intregii tari, vanzarile de medicamente au scazut semnificativ, exceptand vanzarea de antidepresive. Nu se stie cu exactitate daca criza financiara are sau nu legatura cu cresterea numarului de retete, insa, potrivit statisticilor oferite de psihiatrii si psihologi, cei mai multi dintre pacienti abordeaza subiecte legate de criza economica.

In conditiile in care companiile anunta noi disponibilizari si situatia economica a SUA este fragila, este foarte posibil ca acest trend sa continue si starea de spirit a New York-ului sa ramana fragila.

Antena3

Ultimele stiri pe BankNews.ro: