Interamerican Pensii a semnat contractul de preluare a fondului gestionat de Bancpost

Data publicarii: 17-12-2008 | Afaceri

Interamerican Pensii, al saselea jucator de pe piata pensiilor private obligatorii (pilon II) va prelua fondul administrat de Bancpost, unul dintre cei mai mici administratori de pe piata, contractul intre cele doua parti find semnat recent.

Interamerican Pensii avea la sfarsitul lui noiembrie 241.084 de participanti si o valoare a activelor de 35,15 milioane lei, iar fondul administrat de Bancpost are 22.810 participanti si active de 3,9 milioane lei.

"Negocierile au inceput in toamna acestui an. Contractul a fost semnat recent, iar in cadrul conferintei de presa din 17 decembrie urmeaza sa fie prezentate conditiile care trebuie respectate de cele doua parti", au precizat surse apropiate afacerii.

Presedintele CSSPP, Mircea Oancea, declarase pentru NewsIn ca pe piata pensiilor private obligatorii vor ramane noua sau zece administratori in 2009, dupa un proces de fuziuni si preluari, urmand ca anul viitor sa fie unul al deciziilor de concentrare a pietei si in special de fuziuni.

Procesul de fuziune a fondurilor (reglementat de norma 14/2008 n.r.) prevede un mod de desfasurare care dureaza cel putin sase luni, din momentul luarii deciziei intentiei de fuziune si pana finalizarea si aprobarea de catre Comisie a fuziunii si retragerii fondului care este absorbit, a explicat seful CSSPP.

Potrivit legii, un fond de pensii trebuie sa aiba cel putin 50.000 de participanti dupa primii trei ani de la data constituirii ca sa ramana pe piata. In prezent, 4 din cele 14 fonduri de pe piata aveau la sfarsitul lui noiembrie mai putin de 50.000 de clienti, ceea ce le face susceptibile pentru preluari.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: