Cum va evolua internetul in urmatorul deceniu

Data publicarii: 17-12-2008 | IT&C

Pana in 2020, telefoanele mobile vor deveni principala modalitate de conectare la internet, iar accesul facil la reteua virtuala globala nu va duce la o marire a tolerantei sociale. Acestea sunt doua dintre concluziile unui studiu referitor la modul in care va evolua Internetul in urmatorii ani.

"Telefoanele mobile devin din ce in ce mai complexe iar probabilitatea ca acestea sa devina principalele dispozitive de conectare in retea pana in 2020 este foarte mare", potrivit cercetarii "Future of the Internet" intocmita prin chestionarea a 578 de lideri in tehnologia online.

Expertii au mai fost intrebati daca expunerea si usurinta accesarii interetului ar putea contribui la ameliorarea unor probleme sociale, preum violenta, sectarismul, criminalitatea sau fanatismul religios. Doar 32% dintre respondenti sunt de parere ca poate fi un factor benefic, in timp ce 56% cred ca intolerenta ar putea deveni si mai accentuata.

Alte tendinte identificate de specialisiti sunt:

Oamenii vor interactiona prin mediile virtule intr-o masura mai mare decat in viata reala, multe dintre activitatile lor mutandu-se spre realitatea artificiala

Pana in 2020, tehnologiile de tip touch screen si voice activation vor fi generale. De asemenea, tastaura virtuala o va inlocui pe cea fizica, astfel de tehnologii existand si in prezent. 

Arhitectura actuala a internetului nu se va schimba dramatic, insa securitatea informatiilor si protejarea datelor vor juca un rol tot mai important

Linia de demarcatie dintre viata personala si cea profesionala va deveni din ce in ce mai stearsa, urmare a faptului ca munca de la distanta, prin intermediul interentului, va fi o practica comuna.

George Trifu

Ultimele stiri pe BankNews.ro: