Cadouri speciale de Craciun pentru bogatasii lumii

Data publicarii: 17-12-2008 | Lifestyle

Oare si anul acesta cadourile de Craciun vor fi o dilema? Pentru "muritorii de rand" afectati de criza financiara va fi greu sa gaseasca darul "potrivit" la pretul "potrivit". Dar sunt si persoane care isi pot permite sa nu se uite la cheltuieli si sa se arunce in shopping-ul cel mai neinfranat posibil. S-a parea ca lor le sunt destinate sfaturile puse la punct de ziarul The Daily Mail. O lista de sugestii utile, preluata de agentia Il Velino, destinata nababilor prosperi, dar de un gust discutabil.

De exemplu, acum te poti simti ca un print si la toaleta. Designerul Jemal Wright va poate tapeta baia cu cristale stralucitoare. Pretul "modic" al unui vas de toaleta stralucitor este de 50.000 de lire sterline, dar sunt disponibile cu astfel de decoratiuni si lavoarul si cada - observa ironic publicatia citata de Agerpres.

Miliardarii satui de obisnuitul pom de Craciun vor putea cumpara unul din aur decorat cu diamante si siraguri de perle. Creat de bijutierul nipon Ginza Tanaka, pomisorul de 24 de carate cantareste 21 de kg si este de vanzare la Osaka pentru echivalentul sumei de 1 milion de lire sterline.

Parcurgand lista cadourilor celor mai stranii, se evidentiaza un corset din metale pretioase si aur incrustat cu briliante in valoare de 600.000 de lire sterline. Si cum sa uiti apoi de faimosul sutien de la Victoria's Secret batut in diamante si imbracat de manechinul brazilian Adriana Lima? Proiectat de bijutierul Martin Katz, piesa de lenjerie are incastrate 3.575 diamante negre, un diamant alb de 117 carate si 34 de rubine, dar este dotata si cu doua diamante negre in forma de lacrima de peste 100 de carate. Sutienul nu valoreaza decat 3.350.000 lire.

Pentru a ciocni cu prietenii pe iaht este obligatoriu un pahar de sampanie. Dar pentru a tine cu mana sigura sticla unei faimoase marci franceze si a face o figura frumoasa fata de invitati este disponibil un suport din aur curat la costul de 267.000 de lire sterline.

Cadoul recomandat barbatilor pentru a le innebuni pe femei este parfumul Clive Christian's No.1, ambalat intr-o sticluta din cristal Baccarat, incercuita cu placute din aur si argint de 24 de carate si incrustata cu un diamant solitaire. O lovitura sigura de numai 4.400 de lire sterline.

Exista apoi persoane carora le place sa se reintoarca la pasiunile din trecut, dar cum sa impaci o masuta de jucat fotbal cu un salon somptuos? Harrods propune un Fotbal Balilla cu 150.000 de cristale, care cu siguranta nu va face o figura urata la suma de 80.000 de lire sterline. Daca vrei sa cheltuiesti mai putin poti cumpara pentru suma de 1.000 de dolari o sticla de apa proaspata Wenlock in Shropshire ornata cu 6.500 de cristale Swarovski.

Un alt cadou "economic" sunt castile din aur de 18 carate si incrustate cu diamante la pretul de 3.499 de lire sterline. Lista cadourilor costisitoare si insolite nu se sfarseste aici. Mai exista si un laptop de lux, creat de designerul Ayano Kimura, 20 Macbook Air Golden Age /20.000 de lire sterline/, placat cu aur de 24 de carate si 12.000 de cristale. Dar mouse-ul? Pentru a naviga pe web cu stil este disponibil unul incrustat cu diamante si decorat cu un motiv floral, la pretul de 15.500 de lire sterline.

In sfarsit, cadoul cel mai potrivit pentru "romantici" este un ursulet Steiff. Pentru a marca aniversarea celor 125 de ani, prestigioasa companie producatoare de ursuleti a creat unul cu blana din mohair, cusuta cu fire de lurex din aur. Ochii sai sunt doua safire "carbochon" inconjurate de 20 de diamante, iar nasul si gura sunt din aur.

Romania Libera

Ultimele stiri pe BankNews.ro: