Moody's a plasat sub monitorizare cu perspectiva negativa ratingurile ABN Amro

Data publicarii: 18-12-2008 | Finante-Banci

Agentia de evaluare financiara Moody's a plasat sub monitorizare cu perspectiva negativa grupul financiar ABN Amro Holding NV, ca urmare a posibilei evolutii a puterii de creditare a companiei, dupa o serie de separari si vanzari de active, potrivit unui comunicat al Moody's.

Agentia de rating a plasat sub monitorizare cu perspectiva negativa si ratingul unora dintre subsidiarele holdingului, mai ales ale subsidiarei bancare ABN Amro Bank NV, care are ratingul 'Aa2' pentru depozite si calificativul 'B-' pentru puterea financiara.

Moody's a confirmat, concomitent, ratingul 'Prime-1' pentru credite pe termen scurt al ABN Amro Bank NV.

Miscarea reflecta parerea analistilor de la Moody's ca puterea de creditare viitoare a bancii ar putea fi influentata de terminarea unui proces ce prevede separari si vanzari de active.

Moody's aminteste ca in octombrie 2007, grupul bancar ABN Amro fusese achizitionat de un consortiu bancar din care faceau parte Royal Bank of Scotland (RBS), Banco Santander si Fortis. In prezent, insa, grupul bancar este angajat intr-un program sustinut de separari, in contextul in care mai multe afaceri sunt vandute catre diferitii membrii ai consortiului.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: