Raiffeisen recunoaste o expunere pe Islanda de 600 milioane euro

Data publicarii: 18-12-2008 | Finante-Banci

Grupul financiar austriac Raiffeisen Zentralbank (RZB) a admis, joi, ca are o expunere pe Islanda de 600 milioane euro, din care va deprecia 487 milioane euro, potrivit Reuters.

Expunerea Raiffeisen fata de Islanda este dubla fata de cea anuntata in octombrie de concurentul sau Erste, actionarul majoritar al Bancii Comerciale Romane (BCR), de 300 milioane euro. Alt grup austriac, Vienna Insurance Group (VIG), a anuntat, tot in octombrie, o expunere fata de Islanda de 20-25 milioane euro.

Grupul Raiffeisen a precizat joi ca actionarii sai vor injecta 750 milioane euro sub forma de capital participativ in acest an.

In privinta unui eventual ajutor de stat din pachetul guvernamental de 100 miliarde euro, grupul a precizat ca va decide anul viitor daca va apela la bani de la stat.

Raiffeisen Zentralbank, compania mama a Raiffeisen International, a obtinut, in 25 noiembrie, aprobarea actionariatului pentru o posibila injectie de capital de pana la 2 miliarde euro din partea statului. Acordul dat de actionariat, alcatuit din opt banci cooperative regionale, permite RZB sa obtina fonduri sub forma de capital participativ, in mod similar cu infuzia de capital obtinuta de Erste, in valoare de 2,7 miliarde euro.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: