Cinci inovatii care ne vor schimba viata radical

Data publicarii: 19-12-2008 | IT&C

In urmatorii cinci ani, mai multe inovatii ne vor schimba radical viata, releva studiul "Next Five in Five" bazat pe tendintele pietei si societatii. Tehnologia solara eficienta energetic, va fi incorporata in asfalt, vopsea si ferestre. Pana in prezent, materialele si procesul de fabricare a celulelor solare in scopul transformarii in energie solara erau prea costisitoare pentru a fi adoptate pe scara larga. Insa  de acum,  acest lucru se va schimba prin fabricarea celulelor solare cu pelicula subtire (thin-film), un nou tip de celule solare, eficiente din punct de vedere al costurilor, care pot fi de 100 de ori mai subtiri decat celulele alcatuite din placi de siliciu (silicon-wafer) si pot fi produse la costuri mai scazute.

In al doilea rand, se vor folosi globuri de cristal ("crystal balls") pentru a prezice sanatatea oamenilor. In urmatorii 5 ani, doctorul va va putea realiza o harta genetica ce ofera informatii legate de riscurile de sanatate la care este posibil sa va expuneti pe parcursul vietii si care sunt masurile specifice pe care le puteti adopta pentru a le preveni, bazata pe ADN-ul vostru specific - toate pentru mai putin de 200 de dolari.

De asemenea, vom putea comunica cu Web-ul si Web-ul ne va raspunde.

Cea de-a patra inovatie vor fi "asistenti de cumparaturi digitali". Cabinele de proba vor fi dotate in curand cu asistenti digitali de cumparaturi - chioscuri activate cu ecrane "touch screen" si dispozitive vocale, ce va vor permite sa alegeti articole de imbracaminte si accesorii care completeaza sau inlocuiesc ceea ce ati ales deja.

Supraincarcarea cu informatii nu va lasa sa dormiti? Uitati aceasta problema. In urmatorii cinci ani va fi mult mai usor sa va amintiti ce anume trebuie sa cumparati de la supermarket, ce treburi aveti de facut, cu cine ati vorbit la o conferinta, unde si cand ati stabilit sa va intalniti cu un prieten, sau produsul a carui reclama ati vazut-o la aeroport. Asemenea amanunte din viata cotidiana vor putea fi inregistrate, stocate, analizate si generate la momentul si locul potrivit cu ajutorul unor aplicatii inteligente, atat portabile, cat si fixe. Pentru a face posibil acest lucru, conversatiile si activitatile vor fi inregistrate cu ajutorul microfoanelor si al camerelor video. Informatiile astfel colectate vor fi stocate in mod automat si analizate pe calculatorul personal. Oamenii pot fi apoi indemnati sa isi "aminteasca" discutiile purtate, de exemplu, cu medicul sau copilul.

Gardianul

Ultimele stiri pe BankNews.ro: