UE analizeaza modalitati de majorare a resurselor FMI

Data publicarii: 19-12-2008 | International

Ministrii economiei si finantelor din Uniunea Europeana (UE) au discutat joi unele modalitati de majorare a resurselor Fondului Monetar International (FMI), pentru a-i permite sa faca fata crizei financiare mondiale, a declarat ministrul francez al economiei, Christine Lagarde, citat de AFP.

"Am decis sa luam in calcul toate optiunile de finantare, din surse europene, din surse bilaterale, prin majorarea cotelor, prin acordarea de imprumuturi suplimentare, prin emisiuni de obligatiuni si prin alte instrumente financiare", a declarat Lagarde, cu ocazia unei reuniuni informale a ministrilor, ce a avut loc la Paris.

Discutiile au avut loc in prezenta directorului general FMI, Dominique Strauss-Kahn, care nu a facut nicio declaratie pentru presa.

Lagarde a anuntat ca, in cadrul discutiilor, a fost atins si subiectul centrelor necooperante, de tipul paradisurilor fiscale.

"Forumul de Stabilitate Financiara (FSF) va primi date cu privire la incidentele legate de aceste centrele necooperante, pentru a realiza analize si pentru a emite recomandari ce vor putea fi utilizate in lupta impotriva acestor centre", a spus Lagarde.

Ministrul a mai explicat ca participantii la discutii au discutat posibilitatea punerii in aplicare a unui "sistem de alerta timpurie" la scara mondiala, pentru a descoperi din timp riscurile de criza.

"Am cerut comitetului economic si financiar sa lucreze asupra mai multor principii, in special realizarea in mod sistematic a unui audit pentru fiecare tara", amia spus Lagarde.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: