Va supravietui economia noului guvern?

Data publicarii: 19-12-2008 | Finante-Banci

Nu conteaza persoana, ci programul! Cam asa s-ar putea sintetiza opiniile specialistilor cu privire la impactul pe care noutatile scenei politice il au asupra economiei romanesti. Totusi, sustin acestia, economia a pierdut de pe urma retragerii lui Theodor Stolojan din functia de prim-ministru si a nominalizarii lui Emil Boc.

Analistul economic Laurian Lungu, de la Grupul de Economie Aplicata, este de parere ca procesul de formare a noului guvern nu influenteaza foarte mult economia. " Aceste dificultati erau deja anticipate in  mare masura inca dinaintea alegerilor. Ulterior instalarii guvernului,  doua elemente vor fi cruciale: credibilitatea programului de guvernare  si capacitatea de a-l pune in practica", a declarat pentru Capital.ro Laurian Lungu.

Analistul spune ca, din informatiile existente pana acum, programul economic de guvernare nu este credibil deoarece  conditiile economice actuale si planul de cheltuieli bugetare va face  dificila mentinerea unui deficit bugetar de 2.5% din PIB -  limita  specificata in programul de guvernare.

Integral in Capital

Ultimele stiri pe BankNews.ro: