Paulson vrea sa deblocheze transa a doua a ajutorului pentru banci

Data publicarii: 20-12-2008 | International

Secretarul american al Trezoreriei, Henry Paulson, a anuntat vineri ca va cere in curand Congresului sa deblocheze a doua transa de 350 miliarde dolari prevazuta in planul de salvare a sistemului financiar aprobat in octombrie, relateaza AFP.

Masurile anuntate vineri in favoarea producatorilor de automobile General Motors (GM) si Crysler fac ca prima transa a sumei sa fie deja alocata in mod integral, a informat Paulson, intr-un comunicat.

Chiar daca banii nu vor fi dati concret "inainte de inceputul lui 2009", "este clar ca restul banilor vor fi deblocati de Congres, pentru sustinerea stabilitatii sistemului financiar", se mai arata in comunicatul citat.

"Voi discuta in curand cu sefii Congresului si cu echipa de tranzitie a presedintelui ales Barack Obama despre modalitatile necesare", a spus Paulson.

Aprobat de Congres in octombrie, planul de salvare a bancilor fixat prin legea de stabilizare economica de urgenta prevede ca 700 miliarde dolari sa fie lasati la discretia Trezoreriei, cu scopul de a sustine sistemul financiar. Suma a fost impartita in doua, iar a doua transa trebuie sa treaca din nou prin parlament.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: