GPS-ul care te duce direct la cadoul dorit

Data publicarii: 21-12-2008 | Diverse

Orele pierdute in magazinele din ce in ce mai aglomerate, pe masura ce se apropie Craciunul, in cautarea cadourilor pentru familie si prieteni, vor putea fi in curand reduse substantial, gratie cercetatorilor de la  University of Salamanca din Spania, inventatorii unui aparat care te duce direct la tinta.

Gadget-ul a fost testat in cateva mall-uri din Spania, fiind primit favorabil atat de clienti, cat si de patronii magazinelor. "Multi proprietari de magazine cred ca acest aparat ii va ajuta sa atraga mai multi clienti si, in consecinta, sa-si sporeasca vanzarile", spune Javier Bajo, coordonatorul proiectului.

Utilizatorii introduc o serie de informatii-cheie inainte sa plece la cumparaturi: suma de bani disponibila, timpul pe care sunt dispusi sa il aloce, produsele vizate. Apoi, aparatul capteaza informatiile emise prin unde radio si le filtreaza in conformitate cu alegerile facute de client. In final, prin intermediul unei harti a mall-ului, clientul este directionat spre magazinele unde poate gasi produsul selectat.

Aplicatia ar putea deveni o dotare standard a mall-urilor in urmatorii ani, proprietarii de astfel de centre comerciale putand castiga nu numai fidelitatea cumparatorilor de sex feminin, pentru care, in general, orele de shopping se scurg extrem de repede, ci si a barbatilor, care pot in acest fel transa rapid problema cadourilor.

George Trifu

Ultimele stiri pe BankNews.ro: