Cadoul de 10.000 dolari: tanc King Tiger de jucarie

Data publicarii: 23-12-2008 | Diverse

Este perioada cand toate reflectoarele sunt puse pe producatorii de jucarii. Eforturile acestora din timpul anului de a crea produse cat mai atractive, sunt acum raspalite sau nu de verdictul copiilor mai mici sau mai mari.

Unul dintre cele mai interesante cadouri, care s-ar putea sa starneasca nu numai interesul celor mici, ci si al parintilor, este un tanc, nu tocmai de jucarie, daca ne gandim ca este o reproducere fidela la scara 1/4 a vestitei masinarii de lupta King Tiger, folosita de germani in Al Doilea Razboi Mondial.

Tancul este propulsat de doua motoare de 500 de watti si 24 de volti, suficient de puternice cat sa impinga o masina cativa centimetri. Desi, spre regretul unora, nu vine si cu incarcatura balistica, jucaria reuseste totusi sa dea fiori reci celor neavizati, prin efectul realist de recul si prin sistemul de sunet care reda fidel zgomotul de explozie.

Desigur, pentru un astfel de cadou, tatii trebuie sa renunte la pretentia de a-si schimba masina anul viitor, pentru ca pretul tancului este de 10.200 dolari.

George Trifu