Guvernul Boc a depus juramantul la Palatul Cotroceni

Data publicarii: 23-12-2008 | Politica

Ministrii Cabinetului Emil Boc, investiti de Parlament, au depus ieri juramantul in fata presedintelui Traian Basescu. Ceremonia a avut loc la Palatul Cotroceni. Ceremonia a inceput cu intonarea imnului de stat, dupa care a fost citit decretul prin care sunt numiti membrii noului Executiv. Emil Boc a fost primul care a depus juramantul.

La Palatul Cotroceni au fost prezenti presedintii celor doua Camere ale Parlamentului, Mircea Geoana si Roberta Anastase, si numerosi reprezentanti ai PD-L si PSD.

Primul-ministru, ministrii si ceilalti membri ai Guvernului au depus individual juramantul, iar Guvernul in intregul sau si fiecare membru in parte isi exercita mandatul, incepand de la data depunerii juramantului.

Traian Basescu: Guvernul este rezultatul unui compromis politic in interes public

La finalul ceremoniei de la Cotroceni, presedintele Traian Basescu a subliniat ca Guvernul este rezultatul unui compromis politic in interes public. "Trebuie sa mentionz ca, in sfarsit, imi vad visul cu ochi, adica un guvern transparentsustinut in Parlament. Un Guvern asumat de o majoritate parlamentara", a declarat Basescu.

Presedintele a multumit ambelor partide ca au fost capabile sa realizeze compromisul in interes public."Am convingerea ca nu a fost un compromis uso. A fost un compromis, insa,care nu compromite. A fost un compromis facut pentru a trece peste o etapa dificila si vreau sa cred ca acest Guvern isi va duce misiunea pana in 201, cu etapa de dificultate economica depasita", a mai spus Basescu.

Emil Boc: Cred in parteneriatul cu presedintele Romaniei

Premierul Emil Boc a declarat dupa depunerea juramantului ca va fi un "sustinator desavarsit" al parteneriatului cu Parlamentul si crede in parteneriatul cu seful statului si a dat asigurari ca interesul public va sta la baza activitatii noului Executiv.

"Cred in parteneriatul cu presedintele Romaniei. Voi fi un sustinator desavarsit al parteneriatului cu Parlamentul. Cred de asemenea in parteneriatul cu Biserica, in capacitatea noastra ca impreuna sa putem rezolva multe dintre problemele pe care separat nu le putem rezolva", a declarat Boc.

Guvernul Boc a primit votul de investitura cu 324 de voturi pentru si 115 impotriva. Astfel, au fost validate programul si lista Guvernului PD-L-PSD.

Dupa anuntarea rezultatelor, Emil Boc a declarat ca: "Aceasta echipa isi va pune toata priceperea si stiinta pentru a reda romanilor speranta ca putem sa ducem tara in directia buna, sa ii asiguram stabilitate si, prin masurile guvernamentale pe care le vom lua, prin colaborarea cu dumneavoastra, vom da stabilitate tarii si speranta de mai bine in Romania. Asa sa ne ajute Dumnezeu!"

Noul sef al Executivului a precizat ca marti, la ora 14.00, va avea loc prima sedinta a guvernului sau, dupa ce fiecare ministru isi ia in gestiune ministerul. El a refuzat sa spuna cine va fi secretar general al Guvernului, spunand in gluma ca este "secret".

Realitatea