Obama ia in considerare majorarea ajutoarelor de somaj

Data publicarii: 05-01-2009 | International

Barack ObamaPresedintele ales al Statelor Unite, Barack Obama, si democratii din Congres iau in considerare o extindere semnificativa a programelor de asigurari de sanatate sprijinite de guvern si a ajutoarelor de somaj, in cadrul unui plan de relansare economica pe o perioada de doi ani, informeaza Reuters.

Propunerile includ majorarea compansatiilor salariale in caz de somaj pentru lucratorii cu jumatate de norma, subventionarea angajatorilor ce trebuie sa continue sa ofere, temporar, beneficii de asigurari de sanatate pentru angajatii disponibilizati sau iesiti la pensie si oferirea posibilitatii ca muncitorii cu contracte de munca fara asigurare medicala sa aplice pentru Medicaid, arata un articol publicat de The Times, citat de Reuters.

Propunerile ar putea fi incluse intr-un pachet mai larg de masuri economice, care ar putea cuprinde si majorarea cheltuielilor pentru infrastructura si alte proiecte de lucrari publice menite sa stimuleze cresterea numarului locurilor de munca, precizeaza The Times.

Potrivit democratilor, Camera Reprezentantilor va vota un plan de stimuli cel mai devreme saptamana viitoare, iar actiunile decise nu vor fi puse in practica inainte de luna februarie.

The Times, care citeaza consilieri ai lui Obama, relateaza ca pachetul de masuri, care s-ar putea lovi de opozitia republicanilor si a democratilor conservatori, va costa cel putin 775 miliarde dolari.

NewsIn