Ascensiunea masinilor pe trei roti, consolidata prin conceptul Hawk

Data publicarii: 06-01-2009 | Auto

Autovehiculele cu trei roti, la fel ca si cele electrice, s-au bucurat pe tot parcursul anului 2008 de o atentie speciala din partea producatorilor auto. Ratiunile au fost in mare masura aceleasi: eficientizarea consumului, in conditiile in care oamenii au constientizat ca petrolul nu este o resursa inepuizabila.

Sfarsitul lui 2008 a adus pe piata auto un nou concept de autoturism pe trei roti realizat de designerul din Noua Zeelanda, Alex Hodge. Piata tintita este mai ales cea din Statele Unite, unde astfel de autovehicule pot fi inmatriculate ca motociclete.

Hawk, numele dat modelului, are caroseria facuta din fibra de sticla pentru a obtine o greutate cat mai mica. Accesul in masina de un singur loc se face prin ridicarea partii superioare a habitaclului, formata indeosebi din geamuri.

Motorul este imprumutat de la Honda, fiind similar cu cel de pe motocicletele RC51. Acesta are 999 centimetri cubi si dezvolta 120 CP. Producatorul are in plan si o varianta electrica ce ar urma sa fie lansata daca varianta cu propulsie clasica va avea succes.


George Trifu

Ultimele stiri pe BankNews.ro: