Primul laptop dual-screen din lume va costa 3.700 de dolari

Data publicarii: 06-01-2009 | IT&C

Compania Lenovo a anuntat, recent, primul notebook cu doua ecrane din lume, Lenovo ThinkPad W700ds, relateaza Reuters.

Laptopul dual-screen este unul dintre modelele pe care Lenovo (producatorul de computere numarul patru mondial ca marime) le expune, in aceasta saptamana, la expozitia internationala de produse electronice Consumer Electronics Show (CES) in Las Vegas.

In pofida unei cereri de PC-uri mai slaba la nivel mondial, ca rezultat al crizei economice mondiale, piata de notebook-uri arata, in continuare, perspective pozitive, noteaza Reuters.

ThinkPad W700ds are un ecran principal LCD de 17 inci si inca un ecran de 10,6 inci, care aluneca in dreapta din spatele ecranului mai mare. Cel de al doilea ecran are o mobilitate de circa 30 de grade.

Wes Williams, directorul de marketing al ThinkPad, spune ca oamenii s-au obisnuit sa lucreze pe doua ecrane la locul de munca.

Noul ThinkPad ar avea ca scop, spune Williams, sa asigure ca munca lor "nu este compromisa atunci cand au nevoie de mobilitate".
Noul laptop nu este insa nici usor, nici ieftin. Cantareste aproape cinci kilograme si va costa aproape 3.700 de dolari. Conform TG Daily, ecranul principal ofera o rezolutie de 1920x1200, iar cel mic de 768x1280, ceea ce inseamna ca va fi folosit mai mult pentru aplicatii secundare, precum mesagerie instant, convorbiri video sau e-mail-uri, intrucat navigarea pe pagini web, editarea de texte sau prezentari poate fi lipsita de confort la aceasta rezolutie.

Componentele W700ds includ un procesor Intel Core 2 (desi este disponibila si o varianta quad-core), o placa video de la Nvidia dedicata statiilor de lucru (Quadro FX 3760M), intre 4 si 8 GB memorie RAM si o capacitate de stocare de 320, 640 sau 960 GB. Varianta de baza va avea un pret de aproape 3.700 de dolari, in timp ce un model quad-core dotat cu placa Nvidia va sari de 5.000 de dolari. Mai multa memorie RAM si spatiul maxim de stocare vor aduce pretul la peste 6.000 de dolari.

Cotidianul

Ultimele stiri pe BankNews.ro: