Cercetatorii au descoperit plasticul ce poate fi convertit in biocombustibil

Data publicarii: 06-01-2009 | Mediu

Cercetatorii americani au descoperit plasticul viitorului. Poate fi folosit in viata de zi cu zi, ca sacosa sau pentru ambalat diferite produse, iar dupa iesire din uz este transformat in biocombustibil.

Numeroase tari, inclusiv Romania, interzic pungile din plastic gratuite in supermaketuri. In schimb cumparatorii sunt incurajati sa cumpere plase din materiale biodegradabile, dupa ce plasticul a devenit una din principalele surse de poluare. Situatia s-ar putea schimba in viitor si oamenii vor fi chiar sfatuiti sa-l foloseasca odata cu inventia unor oameni de stiinta de la Institutul Politehnic din cadrul Universitatii New York.

"Incepem cu ulei vegetal pe care il transformam in plastic. Ne-am gandit sa-i dam mai intai o utilizare cotidiana. Asa ca va putea fi folosit ca material plastic sub diverse forme. Dupa aceea este convertit in combustibil lichid pentru a obtine energie. Acesta este noutatea pe care o aducem", a declarat profesorul Richard Gross.

Ideea, greu de imaginat pentru unii, a atras totusi fonduri in valoare de peste doua milioane de dolari din partea Departamentului american al Apararii. Implicarea armatei in aceste proiect are o explicatie simpla. Primii care vor folosi acest produs vor fi militarii americani plecati pe front. "Soldatii cara atat de mult plastic cu ei, in special cu hrana semipreparata, ceea ce inseamna ca au o adevarata sursa de energie pe care nu o folosesc", a conchis Richard Gross.

Cercetatorii spera insa ca descoperirea lor sa aiba in cativa ani si utilizari comerciale de care sa se poata bucura toti consumatorii.

Realitatea TV

Ultimele stiri pe BankNews.ro: