Banca Transilvania vinde participatia detinuta in BT Aegon

Data publicarii: 07-01-2009 | Finante-Banci

AEGON a decis sa achizitioneze cota de 50% detinuta de Banca Transilvania in capitalul BT Aegon, cele doua companii fiind partenere pana in acest moment in capitalul administratorului de fonduri de pensii private obligatorii. AEGON va plati Bancii Transilvania aproximativ 11 milioane de euro pentru aceasta participatie de 50%, urmand sa devina unic actionar al BT Aegon, se arata intr-un comunicat de presa remis BankNews.ro. 

AEGON si Banca Transilvania vor ramane in continuare parteneri. In cadrul acestei tranzactii, cele doua companii vor semna un contract de distributie, care va acoperi atat asigurarile de viata, cat si produsele de pensii. Acest contract se va finaliza in saptamanile urmatoare, Banca Transilvania si Aegon urmand sa beneficieze de cresterile previzionate pentru urmatorii ani in Romania, pe piata asigurarilor si a pensiilor private.

BT a decis sa-si vanda participatia la BT AEGON, ca parte a strategiei de alocare a resurselor si de concentrare a eforturilor sale de crestere in principalul sau domeniu de activitate, cel bancar.

Tranzactia este estimata sa se finalizeze in cursul celui de-al doilea trimestru al anului 2009, in functie de obtinerea aprobarilor necesare de la autoritatile de resort.

Redactia BankNews.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: