Capitalismul moral, solutia pentru evitarea unor noi crize

Data publicarii: 08-01-2009 | International

Liderii Frantei si Germaniei au discutat joi despre problemele economice globale, iar in cursul dezbaterilor au invocat nevoia de schimbare a sistemului capitalist actual prin introducerea unei componente morale mai bine definite, scrie The Guardian.

Naruirea capitalismului ar putea avea efecte catastrofale de aceea decidentii mondiali trebuie sa faca acest sistem mai credibil decat pana acum prin mutarea accentului de pe profit obtinut cu orice pret pe desfasurarea morala a afacerilor, a spus presedintele Frantei, Nicolas Sarkozy cu ocazia deschiderii simpozionului "New World, New Capitalism".

El a mai adaugat ca forma moderna a capitalismului, bazat pe speculatii, a fost invalidata prin actuala criza financiara planetara, iar acesta trebuie inlocuit cu altul bazat pe valoarea muncii si nu a jocurilor financiare.

La simpozion au mai participat cancelarul Germaniei, Angela Merkel si fostul prim ministru britanic, Tony Blair, toti sustinand o interventie hotarata a factorilor de decizie regionali si mondiali.

George Trifu

Ultimele stiri pe BankNews.ro: