Pipera ieftinirilor disperate

Data publicarii: 12-01-2009 | Imobiliare

Vile tip zid in zid, pe o strada ingusta din Pipera. Una dintre case facea anul trecut 300.000 de euro. Ultima mare ajustare de pret a scazut-o la 270.000 de euro, dar si asa au vazut-o numai doi clienti. Acum, proprietarul o da cu 250.000, negociabil. "Eu, cu de la mine putere, pot sa v-o las la 240.000, iar proprietarul sigur-sigur va mai scade si el din pret", zice agentul imobiliar, un pusti iscusit intr-ale negocierii.

De cateva luni incoace, Pipera se sufoca in afise pestrite care anunta vanzari - chilipir de case. Ieftinirile cele mai mari sunt postate chiar pe marginea soselei pricipale, sa te "agate" in fiecare zi, cand te tarasti in trafic cu un metru pe minut. Dintr-un afis, o firma te ispiteste cu "vile de vis la preturi incredibile", iar alta cu apartamente si garsoniere de la 67.000 de euro plus TVA, la aer curat, langa padure. Insa cine sa mai cumpere? Soferii nu mai fac scurta la gat, sa citeasca afisele, si nici trecatorii nu se mai opresc, ca pana acum, sa-si noteze numarul de telefon de pe panouri.

Ieftinita cu 10.000 de euro, dupa un minut de negocieri

Si-a frecat mainile de bucurie cand si-a dat spre vanzare vila din Pipera, acum o jumatate de an. Afaceristul Horatiu G, proprietarul casei, ii pusese pret baban: 375.000 de euro. Nici nu se gandea sa n-o vanda, ca doar in cartier atatea vile ca a lui se dadeau in draci. Au venit cativa clienti sa vada casa, dar au plecat repede cand au auzit de pret. Intre timp, proprietarul a tot coborat stacheta, iar acum vinde casa cu 260.000 de euro. Anuntul de vanzare incepe asa: "Vila tip duplex, amplasata in complex rezidential, paza 24 de ore din 24...". Pustiul de la imobiliare ne vrajeste de la telefon cu fraze tipice ("E cel mai bun pret al zonei, credeti-ma. Casa ar valora mai mult, dar proprietarul se grabeste s-o dea, de aia i-a si pus pretul asta").

Integral in Gandul