Antrenorul de manageri castiga mii de euro

Data publicarii: 12-01-2009 | HR/Cariere

Un job relativ nou, pe piata din Romania, care poate aduce castiguri de mii de euro pe saptamana, este cel de coach. Cei care au un astfel de post au ca responsabilitate principala sa ajute clienti, de regula cu posturi de raspundere, sa se dezvolte personal si sa performeze.

Practic, coach-ul adreseaza acele intre bari pe care clientul este pe moment incapabil sa si le puna. "O alta responsabilitate a coach-ului este sa asigure un cadru propice schimbarii prin care clientul doreste sa treaca. Incepand de la stabilirea increderii, a orarului sedintelor de coaching si mediului fizic in care acestea se desfasoara, continuand cu stabilirea foarte clara a obiectivelor relatiei de coaching si terminand cu asigurarea confidentialitatii depline asupra informatiilor primite de la client. De asemenea, tot el sustine clientul si-l ghideaza in drumul de la «am o problema» la «sunt un om creativ si responsabil pentru viitorul meu si al altora»", spune coach-ul Mihai Stanescu.

"Practic, coach-ul ajuta persoanele din management si top management sa se dezvolte personal si sa performeze. Le ajuta sa relationeze mai bine, sa se cunoasca si sa fie buni manageri", spune si consilierul in cariera Eduard Ezeanu.

Integral in Evenimentul Zilei