Un oficial austriac cere construirea un gazoduct prin Alpi

Data publicarii: 12-01-2009 | International

Directorul general al uneia dintre principalele societati regionale de energie din Austria, EAG, a cerut luni grupului german E.ON sa isi puna in aplicare proiectul de a construi un gazoduct intre marea Adriatica si Alpi, relateaza AFP.

"Sper ca toti cei care vor sa intarzie sau sa impiedice construirea acestui gazoduct inteleg acum cat este de important" ca dependenta de gazul rusesc sa nu fie prea mare, a declarat el pentru cotidianul economic austriac WirtschaftsBlatt.

Examinat de E.ON in parteneriat cu mai multe grupuri austriece, printre care EAG, gazoductul Tauerngazleitung ar trebui sa lege din 2015 coasta croata de Austria, pentru a transporta gaz din Orientul Mijlociu. Grupul german trebuie sa decida pana la vara daca se lanseaza in acest proiect, al carui cost este estimat la 600 de milioane de euro.

Gazoductul, cu o lungime totala de 260 de kilometri, care ar trebui sa traverseze o parte a Alpilor, ar deservi trei provincii austriece.

AEG, companie care actioneaza in centrul Austriei, a estimat la 1,5 miliarde de metri cubi pe an cantitatile cu care si-ar aproviziona clientii industriali, prin intermediul acestui gazoduct.

NewsIn