Deutsche Bank discuta cu Deutsche Post detaliile preluarii Postbank

Data publicarii: 13-01-2009 | International

Oficialii Deutsche Bank discuta cu Deutsche Post detaliile preluarii bancii de retail Deutsche Postbank, au declarat marti pentru Reuters persoane apropiate situatiei.

Cea mai mare banca din Germania, Deutsche Bank, a fost de acord in septembrie sa preia Postbank in doua etape, in cadrul unei tranzactii de pana la 13 miliarde dolari.

Oficialii bancii au anuntat ca vor sa incheie preluarea a 30% din actiunile Postbank, pentru care au platit 2,8 miliarde euro, in primul trimestru din 2009. Deutsche Bank are posibilitatea sa mai cumpere 18% din actiuni, pentru 55 de euro/actiune, optiune ce poate fi exercitata in urmatorii trei ani de la completarea primei faze.

Sursele au spus ca exista posibilitatea ca cea de-a doua faza a tranzactiei sa fie amanata. "Referitor la valoarea tranzactiei, aceasta nu se va schimba", a spus una din surse.

Tranzactia este a doua din Europa, ca marime, dupa ce Commerzbank a cumparat Dresdner Bank de la Allianz. Commerzbank a cumparat, la inceputul lui septembrie, Dresdner Bank, in cadrul unei tranzactii de 9,8 miliarde euro, ce va schimba structura sistemului bancar german si va cauza 9.000 de disponibilizari.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: