Lamborghini sfideaza criza prin profituri record pe 2008

Data publicarii: 15-01-2009 | Auto

Majoritatea producatorilor auto si-au vazut vanzarile si profiturile intrate serios la apa in 2008, cei mai afectati fiind cosntructorii americani care au trebuit sa apeleze la stat pentru a nu-si inchide portile. In conditiile in care criza financiara a lovit, cu predilectie, buzunarele celor mai bogati oameni, era de asteptat ca masinile exclusiviste sa fie mai afectate decat cele obisnuite. Lamborghini sfideaza insa logica economica si isi sporeste veniturile pana la un nivel nemaintalnit.

Constructorul italian de masini super-sportive a anuntat rezultate uimitoare pe 2008, mai mari chiar si decat intr-un an linistit. Desi vanzarile din Statele Unite au scazut, profitabilitatea companiei a fost saltata de cresterea vanzarilor in Orientul Mijlociu, China si Asia de Sud-Est.

Italienii au vandut in SUA 741 masini in 2008, cu 20,3% mai putin decat in 2007, insa, la nivel global au vandut 2.430 unitati, fata de 2.406 cu un an in urma. Pentru 2009 directorul executiv al Lamborghini se arata rezervat in privinta profiturilor. "Nu exista nici un brand neafectat de criza, dar noi intotdeauna producem mai putin decat cererea", spune Stephan Winkelmann.

George Trifu

Ultimele stiri pe BankNews.ro: