Bulgaria are numarul cel mai mare de multi-milionari din Europa de Est

Data publicarii: 15-01-2009 | International

In ciuda turbulentelor finanicare, unii oamnei inca fac bani, iar o mare parte a acestora sunt ceva mai la sud de noi, in Bulgaria. Conform editiei bulgare a revistei Quest, in Bulgaria sunt nu mai putin de 10.000 de milionari.

Pe primele locuri in Europa Rasariteana la numarul de milionari sunt Polonia, Cehia si Slovacia, insa Bulgaria sta mai bine la numarul de multi-milionari si miliardari. Alexander Bozhkov, co-presedintele Centrului pentru Dezvoltare Economica din Bulgaria, spune ca revista Quest nu are instrumente de lucru atat de bune ca revista americana Forbes, care intocmeste anual topul celor mai bogati oameni din lume. El este de parere ca milionarii bulgari pot avea proprietati in valoare de 50 de milioane de euro, dar si sa datoreze bancilor aceeasi suma.

"In randul milionarilor bulgari sunt tot mai multi tineri, cu varste de 30 sau putin peste 30 de ani. Ei prefera sa nu se expuna vietii publice, iubesc ceasurile scumpe, piloteaza propriul avion, conduc masini de o jumatate de milion de euro si detin yahturi de 10 milioane. Isi petrec vacantele pe insule exotice, unde inchiriaza plaje intregi pentru a-si asigura intimitatea", scrie Quest.

George Trifu

Ultimele stiri pe BankNews.ro: