Cresterea euro ii sperie pe chiriasii de lux

Data publicarii: 16-01-2009 | Imobiliare

Cursul euro-leu bulverseaza piata chiriilor. Pentru ca, oricum, cursul e in favoarea lor, unii proprietari accepta sa scada din pret, dar mentin tariful in moneda europeana, spun specialistii imobiliari. In schimb, chiriasii de lux pun piciorul in prag si, la chirii de mii de euro, stabilesc un curs fix.
 
"Chiriile au functionat in toata aceasta perioada, chiar daca ceva mai slab. Proprietarii mai lasa din pret, dar nu foarte mult - de la 350 la 300 sau de la 400 la 350-360. Nu renunta insa la euro", spune Lucian Racaru, directorul Centrului Imobiliar Roman.

Daca la cateva sute de euro, proprietarii fac legea, cand vine vorba despre mii de euro, lucrurile se schimba putin. Clientii ce incheie contracte pe termen scurt, 8-10 luni, prefera sa stabileasca plata chiriei in lei, pentru a se asigura ca nu vor exista diferente mari de la o luna la alta, sustin cei de la EuroMetropola. Potrivit acestora, deprecierea leului in raport cu euro a dus la o crestere a chiriei cu 15% fata de vara anului trecut, pentru contractele deja incheiate.

Integral in Evenimentul Zilei