Brokerii de credit s-au apucat si de alte businessuri
Data publicarii: 16-01-2009 | AfaceriDe la depozite si carduri la asigurari si POS-uri, brokerii isi extind portofoliile pentru a compensa efectele inghetului creditarii. "Incepand cu anul in curs, compania noastra intermediaza si produse financiar-bancare non-credit: depozite la scadenta, depozite cu dobanda progresiva, POS-uri, carduri de debit, conturi de economii, spune Roxana Gavrila, director de marketing la Credit Team, liderul pietei de brokeraj de credit.
O strategie asemanatoare abordeaza si locul doi din piata de profil, Kiwi Finance. "Kiwi Finance este o companie de consultanta si servicii financiare, strategia noastra este sa construim si sa extindem pachetele financiare si cu alte produse intr-un mod sustenabil si profesionist. Cele 4 componente de buget sunt: creditare, economisire, investitii si fiscalitate", ne-a spus si Anca Bidian, director general la Kiwi Finance.
Un alt jucator important de pe piata, Ipoteci Direct, a decis in urma cu doua zile sa isi extinda portofoliul de produse prin perfectarea unor intelegeri cu trei dintre cele mai importante companii de asigurari din Romania, potrivit Ralucai Dobre, analist la brokerul de credit.
Si brokeri mai mici, cum ar fi Finzoom, distribuie deja asigurari generale.
Brokerii nu vor renunta insa la activitatea principala, aceea de intermediere de credite, si spun ca isi vor folosi reteaua de agentii pentru a promova paralel si noile produse. "Aceste produse se vor alatura portofoliului destinat brokerajului de credite, ceea ce inseamna extinderea portofoliului de intermediere detinut de Credit Team dincolo de sfera produselor de creditare. Totodata, Credit Team pune la dispozitia unui agent de asigurare o serie de facilitati logistice aferente retelei sale, in vederea prezentarii produselor de asigurare-reasigurare in locuri deja cunoscute publicului", explica Roxana Gavrila. Exista insa si riscuri in cazul in care noul portofoliu nu este administrat corespunzator. "Suplimentarea portofoliului cu alte produse este o solutie de avarie care daca nu este bine pregatita risca sa esueze inainte de implementare. Iar ca singura masura, nu cred ca este solutia salvatoare in criza... riscul este sa se transforme o industrie de servicii de brokeraj in vanzatori de orice se poate sau nu se poate vinde", puncteaza Anca Bidian.
Integral in Cotidianul
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- TBI Bank urmează să fie achiziționată de Advent International
- Revolut a publicat raportul anual pentru 2024
- Încurajați de performanța în creștere a pieței hoteliere din București, investitorii vor construi circa 1.000 de camere de hotel noi până în 2027
- BT: Finantare pentru Simtel pentru finalizarea unui parc fotovoltaic in Giurgiu
- UNSICAR: Checklist de siguranță în vacanța de Paște
- Studiu EY România: Românii prioritizează calitatea și reducerile pentru Sărbătorile de Paște 2025
- #DreptulLaBanking: Protejează-ți datele financiare de Paște
- Studiu EY: Listările publice globale în T1 2025: între provocări și incertitudini
- Divizia de Property Management a Colliers preia administrarea cladirii de birouri Victoria Center
- Piața centrelor de date din România este în etapa gain momentum
- Salt Bank aniversează un an de la lansare cu un nou record: peste 500.000 de clienți
- Studiu EY: Companiile se vor confrunta cu schimbări majore ale politicilor fiscale și comerciale la nivel global
- Skanska a semnat vanzarea cladirii de birouri Equilibrium 1 catre fondul de investitii Gordiusz Private Equity
- EY-Parthenon a asistat acționarii Forza Rossa și British Motors în vânzarea dealerilor auto Ferrari și Aston Martin în România
- Colliers: Oferta redusă și creșterea chiriilor îngreunează accesul la spații moderne de birouri