Bank of America a afisat prima pierdere trimestriala din ultimii 17 ani

Data publicarii: 16-01-2009 | International

Bank of America, cea mai mare banca din Statele Unite dupa active, a afisat prima pierdere trimestriala din 1991 si a renuntat la plata dividendelor, dupa ce a primit finantare de urgenta din partea guvernului pentru achizitia Merrill Lynch & Co., relateaza Bloomberg.

Pierderea inregistrata in al patrulea trimestru se ridica la 1,79 miliarde dolari, echivalent cu 48 centi/actiune, comparativ cu profitul net de 268 milioane dolari, 5 centi/actiune, inregistrat in aceeasi perioada din anul precedent.

Keith Horowitz, analist in cadrul Citigroup Inc., estimase pe 11 ianaurie ca Bank of America va afisa o pierdere de 3,6 miliarde dolari.

Oficialii americani au anuntat vineri ca Bank of America Corp. va primi din partea guvernului american 20 miliarde dolari in lichiditati si garantii de 118 miliarde dolari pentru activele detinute, pentru achizitia Merrill Lynch & Co.

Astfel, Bank of America va primi din partea Departamentului Trezoreriei o injectie de capital de 20 miliarde dolari, ca parte a unui plan de urgenta anuntat de Trezorerie, banca centrala americana, Federal Reserve, si Corporatia Federala de Asigurare a Depozitelor, in schimbul unor actiuni preferentiale.

Actionarii au aprobat la inceputul lui decembrie preluarea Merrill Lynch de catre Bank of America, o tranzactie riscanta, dar care va crea un gigant bancar cu o pozitie de lider in aproape toate sectoarele majore ale sistemului financiar.

NewsIn