Seful JPMorgan: 2009 va fi mai rau decat anul trecut

Data publicarii: 17-01-2009 | International

Finantele Statelor Unite si criza economica vor intra in ape si mai tulburi in 2009, pe masura ce clientii bancilor si firmelor emitente de carduri de credit vor fi pusi in imposibilitatea de a-si plati datoriile si imprumuturile facute in anii trecuti, e de parere Jamie Dimon, directorul executiv al JP Morgan, intr-un interviu acordat Financial Times.

Dimon crede ca problemele se vor adanci atat in SUA cat si in Europa, iar noi injectii de capital din partea guvernelor locale se vor impune ca singura solutie. In plus, America se va confrunta si cu o scadere insemnata a consumului.

"Cea mai rea parte a crizei inca nu a venit. Impresia pe care mi-o lasa vestile din piata este sumbra. Cred ca situatia se va deteriora si mai mult in 2009, mai ales in ce priveste industria financiara", spune Dimon.

JP Morgan a raportat un profit mai mic cu 76% in trimestrul patru ca urmare a operatiunilor de write down si a provizioanelor mai mari. Profitul trimestrial al JP Morgan a fost de 702 milioane de dolari, in scadere fata de cele 3 mld. dolari obtinute in trimestrul patru din 2007.

George Trifu