Verheugen: Ultimul trimestru din 2008 a fost catastrofal pentru economia europeana

Data publicarii: 18-01-2009 | Economie

Recesiunea a cuprins tot mai mult economia europeana, in contextul in care al patrulea trimestru din 2008 a fost unul "catastrofal", a spus sambata comisarul european pentru industrie Guenter Verheugen, relateaza Reuters.

"Datele pe care Comisia Europeana (CE) le va prezenta saptamana viitoare vor arata, din pacate, ca recesiunea s-a adancit", a spus Verheugen la postul german de radio DeutschlandFunk.

"Ultimul trimestru din 2008 a fost catastrofal", a subliniat acesta. Totusi, oficialul nu a specificat daca se refera la economia zonei euro sau la intreaga economie europeana.

Declaratiile vin in contextul in care CE va prezenta saptamana viitoare estimarile privind economia zonei euro. Oficialii CE estimau in noiembrie 2008 ca economia zonei euro va creste cu 0,1% in 2009 si cu 0,9% in 2010. De atunci insa, datele economice anuntate au aratat ca estimarile sunt prea optimiste si ca acestea vor fi revizuite in 19 ianuarie. 

Banca Centrala Europeana (BCE) a coborat in 15 ianuarie dobanda cheie cu jumatate de punct procentual, la 2%, ca reactie la criza mondiala care creeaza noi ingrijorari legate de capacitatea de supravietuire a sectorului bancar.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: