Gigantul General Electric are in plan concedierea a 20.000 angajati

Data publicarii: 18-01-2009 | International

Colosul american General Electric intentioneaza sa taie 11.000 de pozitii de la divizia financiara GE Capital, ceea ce reprezinta o reducere a fortei de munca cu 15%. Decizia vine pe fondul inrautatirii conditiilor in industria financiara americana, scrie Financial Times.

Concedierile se incadreaza in planul de reducere a costurilor cu 2 miliarde de dolari in 2009. De asemenea, sunt asteptate restructurari masive si la restul diviziilor, GE avand operatiuni in variate industrii, de la aviatie pana la asigurari medicale, tinta finala fiind salvarea a 5 miliarde de dolari pana la sfarsitul anului.

Numarul total al concedierilor s-ar putea ridica, conform estimarilor analistilor, la 20.000 de persoane, in prezent GE avand 315.000 salariati la nivel global, din care 75.000 la GE Capital.

Anuntul vine la sfarsitul unei saptamani dramatice pentru angajatii din Statele Unite. Companii de calibru, precum Advanced Micro Devices (AMD), Circuit City, Hertz si Pfizer, au anuntat reducerea unui numar cumulat de 40.000 salariati.

George Trifu

Ultimele stiri pe BankNews.ro: