Romanii folosesc electrocasnicele pana se strica

Data publicarii: 20-01-2009 | Diverse

Mai mult de jumatate dintre romani folosesc echipamente electronice si electrocasnice mai vechi de trei ani, pana cand acestea se strica, potrivit unui studiu realizat de Daedalus Millward Brown, efectuat la solicitarea Asociatiei Producatorilor si Distribuitorilor de Echipamente Electrice si Electronice, Eco Tic.

Astfel, potrivit acestui studiu, motivul pentru care romanii folosesc pana la epuizare electrocasnicele este acela ca populatia stie foarte putine lucruri despre organizatiile specializate in reciclare. Un alt motiv, care ar explica prezenta electrocasnicelor vechi in casele romanilor, ar fi acela ca prea putini romani sunt la curent cu obligatia de a colecta selectiv deseurile ce rezulta din propria activitate casnica si despre amenzile ce pot fi aplicate in cazul aruncarii deseurilor electrice si electronice in alta parte decat in locurile special amenajate.

Studiul a mai relevat totodata faptul ca peste 25% din oameni detin aparate nefunctionale. Insa, din cauza mentalitatii si a resurselor financiare scazute, foarte multi dintre romani prefera sa incerce sa le repare, gandindu-se astfel la modalitatea in care ar putea sa economiseasca bani, decat la felul in care ar putea sa protejeze mediul inconjurator.

Cele mai prezente aparate electronice si electrocasnice in casele romanilor sunt frigiderul si mixer-ul. Aceste aparate se gasesc in casele romanilor in proportie de 99% si respectiv de 86%. La polul opus se afla romanii care folosesc o combina audio, adica numai 47%, cei care au un aparat video, 36%, sau cei care asculta muzica la MP3 player, cu o prezenta de numai 30%.

Curentul