S-a rupt misterul Top Gear: The Stig isi arata fata

Data publicarii: 20-01-2009 | Auto

The Stig, celebrul pilot de teste al show-ului BBC Top Gear, a fost dezvaluit. Este vorba de pilotul Ben Collins, concurent in Nascar si Le Mans, campionatul de Turisme si Formula 3. Pilotul in varsta de 33 de ani si-a dezvaluit identitatea unui proprietar de galerie de arta din Bristol care a ramas socat cand personajul din Top Gear i-a spus ca el este The Stig si ca doreste imprimarea unor materiale promotionale.

Faptul ca Ben Collins este adevaratul personaj din Top Gear fusese deja dezvaluit de un muncitor in constructii care a intreprins unele lucrari la casa pilotului. Acesta declarase ca a descoperit intr-un birou celebrul costum al eroului BBC. La acea data, Ben Collins a negat faptul ca el este pilotul de teste al emisiunii patronate de Clarkson, Hammond si May.

Ben Collins este al doilea The Stig. Primul Stig, cunoscut pentru costumul sau negru (Black Stig) a fost Perry McCarthy, demis de producatorii Top Gear in momentul in care si-a dezvaluit identitatea.

Potrivit unor surse, Ben Collins a fost vazut in ultimele luni in compania celor trei prezentatori Top Gear, Jeremy Clarkson, Richard Hammond si James May. Pana in acest moment, nu exista o confirmare oficiala din partea producatorilor Top Gear.

Collins a participat si la filmarile ultimului film din seria James Bond, The Quantum of Solace, unde l-a dublat pe starul Daniel Craig la volanul modelului Aston Martin DBS.

Numele personajului din Top Gear, "The Stig" provine de la Jeremy Clarkson, care a introdus aceasta denumire in show-ul britanic dupa modul in care erau numiti bobocii scolii la care a studiat.

the stig

Automarket Via | Telegraph.co.uk