Gazprom a reluat livrarile de gaz rusesc catre Europa

Data publicarii: 20-01-2009 | International

Ucraina confirma ca a inceput sa primeasca gaz rusesc. Compania ucraineana care gestioneaza conductele de gaz a anuntat ca a inceput sa primeasca gaz din Rusia, transmite Reuters.

Sistemul de transport al gazelor a inceput sa primeasca gaz de pe teritoriul Rusiei la ora 10.24 ora Moscovei (9.24, ora Romaniei), a anuntat reprezentantul Gazprom care se afla la centrala Sudja (regiunea Kursk), citat de RIA Novosti. "La 10.24 ora Moscovei, Ucraina a inceput pomparea de gaz in sistemul sau de tranzit", a declarat reprezentantul companiei.

Anterior, presedintele Gazprom, Aleksei Miller, citat de RIA Novosti, anuntase ca sistemul ucrainean de transport al gazelor a intrat in regim normal si este pregatit pentru reluarea livrarilor.

"La ora 10 (ora Moscovei) colegii ucraineni au introdus sistemul de tranzit in regim normal", a declarat Miller. "Ei sunt pregatiti sa deschida robinetul pentru tranzitul gazului catre Europa. Din partea noastra conducta este sub presiunea in care se afla in data de 13 ianuarie. Din acea data Gazprom este pregatit sa reia livrarile de gaz catre consumatorii europeni", a adaugat Miller.

NewsIn