Raiffeisen nu da credite pana saptamana viitoare

Data publicarii: 21-01-2009 | Finante-Banci

Banca primeste dosare pentru imprumuturi de locuinta, insa nu le analizeaza pana saptamana viitoare cand va finaliza implementarea noilor tipuri de contracte.
 
In aceasta perioada primim aplicatii pentru credite de locuinta, insa nu procesam datele pana saptamana viitoare, ne-au spus reprezentantii Raiffeisen Bank. Acest lucru se intampla din cauza faptului ca banca se afla intr-un proces de implementare a noului tip de contracte de credit construit potrivit ultimelor reglementari impuse de ordonanta ANPC privind transparenta creditarii.

Printre altele, actul normativ impune construirea unei formule de calcul al dobanzii variabile in functie de anumiti parametri care sa poata fi urmariti de catre client. Practic, din contracte dispare for.mularea "banca isi rezerva dreptul de a modifica dobanzile in functie de conditiile pietei". "Ar trebui ca pana luni sa fie gata noile conditii. Ca sa fim siguri putem spune ca lucrurile vor reveni la normal in decursul saptamanii viitoare", precizeaza reprezentantii bancii.

Cotidianul

Ultimele stiri pe BankNews.ro: