EDAG prezinta conceptul viitorului: Light Car

Data publicarii: 21-01-2009 | Auto

Salonul Auto de la Geneva va marca debutul unui concept mai putin obisnuit, care va impresiona prin abundenta inovatiilor pe care le va promova. Desi mai este aproape o luna pana la Salonul Auto de la Geneva, primele premiere incep sa isi faca deja aparitia. Astazi compania EDAG a dezvaluit conceptul sau pentru salonul elvetian, botezat Light Car - Open Source.

Light Car Open Source

Conceptul reprezinta viziunea EDAG asupra unui autovehicul ecologic al viitorului care utilizeaza fibra bazaltica. Materialul compozit este o inovatie in lumea automobilelor fiind reciclabil 100%, usor si stabil, furnizat de compania ASA.TEC.

Conceptul este propulsat de un sistem de motoare electrice, pozitionate in fiecare roata, alimentate de un set de baterii care ofera o autonomie de pana la 150 de kilometri.

Interiorul gandit de EDAG va impresiona cu siguranta publicul de la Geneva, pentru ca a fost gandit in asa fel incat sa poata fi adaptat oricarui tip de sofer. Pasagerii isi pot alege pana si locul in care vor fi pozitionate prizele de ventilatie ale sistemului de aer conditionat. De asemenea, toate celelalte elemente ale plansei de bord pot fi reorganizate.

Un alt element care va face deliciul publicului amator de noi gadget-uri va fi hayonul capabil sa proiecteze mesaje pentru soferii care circula din spate. Iluminarea exterioara si interioara se va face cu ajutorul luminilor LED a caror culoare poate fi de asemenea personalizata.

Light Car Open Source (back)

Autoamrket via | Worldcarfans

Ultimele stiri pe BankNews.ro: