Cinci masini 100% electrice ce pot fi cumparate in 2009

Data publicarii: 21-01-2009 | Auto

In ultimii ani, producatorii auto au fost obligati de scumpirea pretului petrolului sa-si intensifice eforturile de constructie a unor masini cu un consum cat mai mic de combustibil. Multi au mers chiar mai departe, proiectand automobile mai intai partial electrice, si de cativa ani, total electrice.

Prezentate mai intai sub forma de concept la diverse saloane auto, unele sunt acum disponibile tututor consumatorilor. Mai precis, acelora care dispun de cel putin cateva zeci de mii de euro, pentru ca se stie, orice produs inovativ are un pret superior produselor deja existente, fabricate la scara industriala.

Desi pe piata exista o multitudine de masini hibride, cu motorizare mixta (electrica si pe combustie), numarul celor 100% electrice este inca relativ mic. Iata, in continuare, cinci dintre cele care vor putea fi admirate pe sosele in 2009.

1. Tesla Roadster, probail cea mai cunoscuta masina electrica datorita performantelor si tehnologiilor de varf folosite. Rivalizeaza cu orice masina sport, ajungand de la 0 la 100 de km in mai putin de 4 secunde si avand o viteza maxima de aproape 200 km pe ora. Mai mult, are autonomia cea mai mare, peste 300 de km cu o singura incarcare. Reversul tuturor acestor performante este pretul. Cei interesati trebuie sa aiba disponibili 110.000 dolari.

2. NMG este o masina cu un singur loc, proiectata de Myers Motors pentru folosirea exclusiv urbana. De altfel, autonomia de doar 100 de kilometri si lipsa oricaror dotari de siguranta, o face riscanta pentru soselele extraurbane, chiar daca motorul propulsat de baterii cu litiu poate duce masina la 120 km/h. Excentricii pot cumpara masina cu 30.000 dolari.

3. Desi efectiv nu vor fi de vanzare, totusi 500 de copii ale modelului Mini E produs de BMW vor putea fi inchiriate in New York si Los Angeles pentru 850 dolari pe luna. Masina are o autonomie de 200 km si ajunge la 100 km/h in 8,5 secunde.

4. Tango, o masina cu un design greu de inteles la prima vedere, a devenit celebra gratie lui George Clooney care s-a indurat sa scoata 108.000 dolari din buzunar pentru a o achiziona. Desi forma lasa de dorit, performantele sunt asemanatoare cu ale Tesla Roadster.

5. Dupa ce au amanat lansarea aprope un an, constructorii Aptera 2e, si-au facut intrarea agresiv, cu o campanie media bine orchestrata. Cunoscuta ca masina cu trei roti, Aptera are o autonomie de 200 km si o viteza maxima limitata la 150 de km/h. Pretul este ceva mai mic decat la restul masinilor prezentare, de 25.000 dolari.

Galerie foto masini 100% electrice:
  • Tesla Roadster

  • Myers Motors

  • MINI E

  • Tango by Commuter Cars

  • Aptera 2e

George Trifu

Ultimele stiri pe BankNews.ro: