Criza financiara face noi victime umane in randul milionarilor

Data publicarii: 21-01-2009 | International

Numarul cazurilor de sinucideri determinte de pierderile banesti provocate de criza financiara devine din ce in ce mai mare. Zilele trecute, politia din Dublin a anuntat ca milionarul irlandez, Patrick Rocca, s-a sinucis prin impuscare in propria casa, scrie The Telegraph.

Rocca avea 41 de ani si o avere estimata la 500 milioane de euro. Detinea 20 de proprietati in Marea Britanie in valoare de 300 milioane de euro si un centru de distributie de 100 milioane euro. De asemenea, acesta era cunoscut pentru actele sale de caritate.

Rocca si-a inceput cariera in afaceri in 1983 cand s-a alaturat afacerii de familie, Rocca Tiles, infiintata de tatal sau in 1976. Impreuna cu fiul sau, a dezvoltat compania si a preluat intregul control in 1995, cand tatal sau s-a retras.

Presa irlandeza pune sinuciderea pe seama pierderilor generate de nationalizarea Anglo-Irish Bank, insitutie in care investise sume importante de bani.

Printre milionarii si miliardarii care au clacat in fata crizei financiare se numara Adolf Merckle, care s-a sinucis cu doua saptamani in urma dupa pierdera mai multor miliarde pe bursa, si Rene-Thierry Magon de la Villehuchet, dupa ce a pierdut un miliard de dolari in frauda pusa la cale de Bernard Madoff.

George Trifu

Ultimele stiri pe BankNews.ro: