Piraeus Bank vrea sa dea in judecata Deutsche Bank

Data publicarii: 21-01-2009 | International

Piraeus Bank, una dintre principalele banci din Grecia cu operatiuni si pe piata romananeasca, a anuntat ca ar putea actiona in justitie grupul financiar Deutsche Bank, din cauza unui raport asupra sistemului bancar grecesc neconform cu realitatea, scrie portalul elen Reporter.

"Sistemele bancare grec si cipriot au fost perturbate de un raport cu presupuneri arbitrare si serioase erori care duc la false concluzii si care nu se poate constitui intr-o sursa de informare plauzibila pentru investitori", se arata intr-un comunicat al bancii.
 
In raport, Deutsche Bank a redus preturile tinta pentru actiunile a sapte banci din Grecia, inclusiv Piraeus Bank, ca urmare a impactului crizei economice. Banca germana a redus preturile tinta pentru actiunile Piraeus Bank de la 28 de euro la 4,4 euro si a recomandat vanzarea acestora, intrucat estimeaza ca institutia va inregistra pierderi in 2009-2010.

Pentru protejarea intereselor actionarilor si investitorilor, banca greceasca isi rezerva dreptul de a da in judecata Deutsche Bank si de a solicita o revizuire a tranzactiilor bursiere recente cu titlurile bancii, se mai arata in comunicat.

George Trifu

Ultimele stiri pe BankNews.ro: