Cel mai mare furt de date bancare din istorie

Data publicarii: 21-01-2009 | International

O companie din New Jersey, specializata in procesarea cardurilor de credit, a raportat o scurgere de date pe care analistii o considera cel mai mare astfel de caz intamplat vreodata, potrivit postului american de televiziune FoxNews.

Heartland Payment Systems a anuntat marti ca un grup de hackeri a intrat in reteaua interna a companiei si a spart codurile de acces ale unei baze de date ce continea informatii despre peste 100 de milioane de tranzactii efectuate cu cardurile de credit.

Compania a spus ca inca nu poate estima cati clienti vor fi afectati, dar a precizat ca datele furate includ numarul de card, data expirarii si o serie de coduri bancare interne care pot fi folosite pentru duplicarea cardurilor.

Heartland proceseaza tranzactiile a mai bine de 250.000 de firme din Statele Unite, printre care restaurante si centre comerciale. Avivah Litan, analist Gartner, considera ca este cel mai mare furt de date bancare din istorie.

Anterior, alte scurgeri importante de date s-au intamplat in 2005 si 2006, cand peste 45 milioane de numere de card au fost furate de la TJX, un retailer american.

George Trifu

Ultimele stiri pe BankNews.ro: