Cum poti transforma concedierile intr-o industrie profitabila

Data publicarii: 21-01-2009 | HR/Cariere

In intreaga lume, bugetele companiilor sufera mai mult ca oricand si, de cele mai multe ori, prima solutie aflata la indemana patronilor este reducerea fortei de munca. In acest context, printre putinele firme care merg contra trendului general si inca angajeaza oameni, sunt chiar cele care fac din concedieri o industrie.

Firmele care ofera servicii de resurse umane pentru corporatii si institutii sunt acum mai infloritoare ca niciodata. Bancile, intreprinderiile, companiile media, dar si o serie de alte industrii si-au facut abonament la astfel de firme ca urmare a inrautatirii conditiilor economice, scrie Interantional Herald Tribune.

"Nu-mi amintesc de o alta perioada mai incarcata", spune Elaine Varelas, managing partener la Keystone Partners din Boston. Right Management, o alta firma specializata in plasarea de personal, a raportat o crestere de 39% a profiturilor in toamna trecuta. William Ayer, presedintele uneia dintre cele mai vechi firme din New York specializata in HR, a declarat, la randul sau, ca a inregistrat o crestere de 75% a profiturilor, mare parte venind din contracte de consiliere a angajatilor disponibilizati.

Cateva din aceste firme spun ca au inceput sa angajeze noi experti pentru a putea face fata cererilor de consiliere. Right Management a facut noi angajari nu numai in SUA, ci si in filialele din Austria, Polonia si Emiratele Arabe Unite.

Serviciile pe care le asigura aceste firme sunt axate, in principal, pe consilierea celor ramasi fara serviciu. Ei sunt sfatuiti cum sa faca fata primului soc, cum sa dea vestea familiei, cum sa isi actualizeze CV-ul si sa-si imbunatateasca sansele de a gasi un nou job. De asemenea, consiliaza managerii sau patronii cum sa impacheteze vestea concedierilor, astfel incat sa sune cat mai "bine".

George Trifu

Ultimele stiri pe BankNews.ro: