Aproape 60% dintre angajati cred ca au un sef incompetent

Data publicarii: 22-01-2009 | HR/Cariere

Majoritatea angajatilor de pe piata locala (57%) isi caracterizeaza seful direct ca fiind incompetent, incult si lipsit de profesionalism, potrivit studiului "Ce te enerveaza la seful tau", realizat de site-ul de recrutare online Myjob.ro. In opinia a 44% dintre angajati, managerii obisnuiesc sa trateze cu indiferenta si superficialitate nevoile pe care le au. Acestia se plang ca sefii nu le asculta sugestiile pentru imbunatatirea activitatii la job, aspect care ii enerveaza si ii frustreaza pe termen lung.

Un alt motiv de nemultumire pentru aproape 30% dintre angajati este nervozitatea si spiritul critic manifestat de sefi la locul de munca. In acelasi timp, peste 20% dintre respondenti au declarat ca se simt lezati de atitudinea critica a managerilor, care de multe ori este lipsita de temei.

Angajatii se declara nemultumiti si de ipocrizia sefilor, 18% dintre respondenti au declarat ca sefii sunt autoritari si duri cu angajatii, dar foarte maleabili cu superiorii ierarhici. De asemenea, angajatii s-au aratat indignati de faptul ca managerii nu isi recunosc greselile si dau vina pe subalterni.

Studiul mai arata ca angajatii se declara nemultumiti de modul cum se fac promovarile in companie, multi dintre acestia cred ca promovarea se face prin pile si nu are legatura cu performanta.Fumatul la job este si el un aspect deranjant pentru o parte dintre angajatii participanti la studiu. Peste 15% dintre acestia se plang ca managerii lor fumeaza excesiv si, mai ales, fumeaza in incaperea unde se lucreaza. Studiul Myjob.ro a fost realizat online pe un esantion de peste 1.000 de angajati.

Integral in Business Standard

Ultimele stiri pe BankNews.ro: