Royal Bank of Scotland, furnizor de energie in SUA

Data publicarii: 23-01-2009 | International

Royal Bank of Scotland incearca sa obtina aprobarea Comisiei de Utilitati Publice (Public Utility Commission) de a vinde energie electrica in Pennsylvania prin intermediul diviziei sale din Statele Unite ale Americii, Citizen Bank.

RBS a completat deja o aplicatie prin care solicita autoritatilor locale permisiunea de a intra pe piata energiei si a serviciilor conexe. "Dorinta unei banci sau a unei institutii financiare de a deveni furnizor de energie este ceva nou in statul nostru", declara Jennifer Kocher, reprezentat al autoritatilor locale.

Conform legilor din Pennsylvania, un furnizor de energie electrica nu trebuie sa fie in mod obligatoriu si generator de energie. Furnizorii pot functiona ca intermediari intre producator si clientul final, segment pe care RBS incerca sa intre.

Banca are deja experienta in afacerile cu electricitate. RBS este deja furnizor in Michigan, Maine, Massachusetts, Conecticut, Texas, Ohio, California si Oregon si urmareste sa se extinda in alte 5 state americane.

George Trifu