Lotus lanseaza dupa 10 ani un nou model: Evora

Data publicarii: 23-01-2009 | Auto

Mergand pe principiul "ceea ce e valoros e rar", Lotus, constructorul britanic de automobile sport, lanseaza, dupa mai bine de 10 ani de la ultima noutate, modelul Evora pe care intentioneaza sa il vanda atat pe piata europeana, cat si pe cea americana.

Evora este un coupe sportiv de patru locuri oferind in plus fata de Lotus Elise mai mult spatiu, fara insa a compromite performantele. Noul model are suspensii de 2.5 ori mai rigide decat Elise, cabina este luxoasa, cu scaune din piele, sistem de navigatie cu touchscreen si conectivitate Bluetooth si iPod.

Evora va ajunge pe piata si in varianta sportiva SC echipat cu un propulsor V6 de 3.5 litri, care, potentat de o turbosuflanta, dezvolta 350 de CP, suficient pentru a impinge cele 1300 de kg in mai putin de patru secunde pana la 100 de km pe ora.

Lotus a anuntat ca are in plan o productie de 2000 de unitati pe an cu un pret de baza de 65.000 euro, fiind astfel o alternativa mai ieftina, dar la fel de performanta la coupe-urile germane si italinene.

George Trifu