Barbatii, mai afectati de criza economica decat femeile

Data publicarii: 23-01-2009 | Diverse

Barbatii sunt cei mai afectati de criza economica, in mare parte datorita faptului ca industrii dominate de sexul masculin, precum constructiile sau transporturile, sunt cele mai lovite de probeleme financiare, se arata intr-un studiu citat de Reuters.

Femeile, in schimb, sunt majoritare in sectoare care sunt in dezvoltare, precum asigurarile de sanatate, afirma expertii citati de Reuters.

"Barbatii sunt cei mai loviti. A fost un fenomen coplesitor pentru barbati in special", a declarat Andrew Sum, directorul Centrului pentru Studierea Pietei Muncii de la Universitatea Northeastern din Boston.

Trei patrimi dintre cele 2,74 milioane de persoane care si-au pierdut locurile de munca in Statele Unite intre noiembrie 2007 si noiembrie 2008 au fost barbati, explica Sum.

Cele mai mari probleme sunt in constructii, unde barbatii reprezinta 87 la suta din forta de munca, a spus Sum. Diferenta, in aceasta privinta, intre femei si barbati este cea mai mare din 1983 si pana acum, a declarat economista Heather Boushey.

Femeile sunt puternic reprezentate in sectoare care sunt intr-o continua crestere, cum ar fi sanatatea sau educatia. Aici trei sferturi dintre angajati sunt femei. expertii se asteapta insa ca si aceste sectoare sa fie lovite de criza financiara.

Antena3